Početna

Blog

Koja je razlika između skladišta i distribucijskog centra?
Koja je razlika između skladišta i distribucijskog centra?
Dobar dio profesionalaca iz područja logistike koriste pojmove skladište i distribucijski centar kao da su istoznačnice. Neki će ići toliko daleko pa će reći kako “zapravo uopće nema razlike između skladišta i distribucijskog centra”. 
Fasada Izolacijski materijal
Koji materijal odabrati za izolaciju kuće?
Ako trenutno razmišljate o postavljanju nove ili obnovi postojeće fasade, sigurno ste razmišljali i o izolacijskim materijalima koji bi udovoljili vašim zahtjevima. 
Opasan otpad u graditeljstvu na koji trebate obratiti pažnju
Na koji opasan otpad u graditeljstvu trebate obratiti pažnju?
Prisutnost opasnog otpada nešto je što može “pokvariti” i velike građevinske projekte, a tako i gradnju vaše obiteljske kuće. Građevinski otpad predstavlja vremenski i novčani trošak. 
Kako izbjeći pogreške kod projektiranja kuće ili stana?
Kako izbjeći pogreške kod projektiranja kuće ili stana?
Kuća ili stan čine dom, a dom je mjesto gdje provodite najviše vremena. Tu provodite vrijeme s obitelji, tu se opušatate, okupljate za obiteljskim stolom, dočekujete goste, a u novije vrijeme dom je sve više i ured. 
Ravni krov na kući.
5 prednosti suvremenih ravnih krovova
Ravni krovovi nisu rezervirani samo za poslovne objekte. Često se koriste na supermarketima, tvornicama, poslovnim zgradama, ali i na stambenim zgradama. 
Zašto nastaju pukotine u zidovima i kako ih sanirati?
Zašto nastaju pukotine u zidovima i kako ih sanirati?
Bez obzira na razlog zbog kojeg je došlo do pukotine u zidovima, one nikako nisu oku ugodne. 
Moguće je graditi bez građevinske dozvole
Slučajevi u kojima građevinska dozvola nije potrebna
Nova nadstrešnica ili zidani roštilj još se stignu izgraditi prije ljeta, no mnogima se diže kosa na glavi kada se sjete dvije najstrože riječi u graditeljstvu: građevinska dozvola.
Popis dokumentacije potrebne za početak gradnje obiteljske kuće u Hrvatskoj
Koju sve dokumentaciju trebate prije gradnje obiteljske kuće?
Kuća se gradi od temelja, ali prije ikakvih radova potrebno je ishoditi svu potrebnu dokumentaciju. Da, znamo, rijetko tko voli papirologiju - ali ona je neophodna. Kuća pruža dozu komfora i privatnosti, ali isto tako zahtjeva vašu punu pozornost i dosta strpljenja kroz sve faze. 
Temelji su najbitniji dio građevine
Temelji - najbitniji dio građevine
Obilne kiše barem nekoliko puta godišnje otkriju nova klizišta i stvaraju brojne probleme stanarima i građevinarima.  Kada se formira klizište, kuća ili zgrada nažalost postane “pokretnina” što je može učiniti trajno nenaseljivom.
Zaštita građevina od požara
Požari nikada nisu mačji kašalj, naročito kada se nekontrolirano šire. Mogu buknuti od najmanje iskre i često stvaraju ogromnu financijsku i društvenu štetu. Opasnost od požara može se dogoditi izvan i unutar zgrade, a i jedan i drugi mogu joj uvelike naštetiti. Potaknuti tragičnom situacijom u Australiji, prisjetit ćemo se kako se građevine štite od požara.  
Skladište nadopunjuje proizvodnju
Sve o skladištima i kako odabrati odgovarajuće
Malo tko može dostići Japance i njihov savršeni JIT (“Just In Time”) sustav upravljanja zalihama, točnije, bez zaliha na skladištu. To je izazovno iz više razloga.
Energetki certifikati
Toplinska izolacija i energetski certifikat
Oglasi za energetsko certificiranje iskaču na svakom koraku, a vi još niste sigurni treba li vam uopće? Ako planirate prodati nekretninu, definitivno da. Jeste li znali da građevina isto može imati energetski razred, kao i razni kućanski aparati?
Pronalazak uzroka najpovoljnije je rješenje
Kako pravilno sanirati balkone i terase od prodora vode?
Ispijanje kave na balkonu s pogledom uvijek je dobra ideja, a ljetno roštiljanje na terasi još bolja. No, dolaskom jeseni balkoni i terase mogu biti sve samo ne oaze mira i opuštanja, ako nisu izrađeni da se pravilno bore protiv vode. Nitko ne želi osjetiti kišu i unutar kuće ili stana, a mi znamo kako to izbjeći.
Troškovnik građevinskih radova ima više namjena
Što je troškovnik građevinskih radova?
Odluka o gradnji stambenog prostora jedna je od najvažnijih u životu, a često je povezana s dugogodišnjim zaduživanjem. Takva investicija zahtijeva temeljitu pripremu jer prije useljenja predstoji veliki broj koraka od kojih velika većina uključuje dokumentaciju.