Početna

Blog

Upravljanje skladištem
6 načina kako povećati efikasnost i produktivnost skladišta
Ako ste vlasnik ili upravitelj skladišta ili ste samo imali doticaja s funkcioniranjem skladišta - jedno vam je sigurno jasno. Produktivnost je u skladištu jako bitan pojam. 
Poslovno proizvodni objekt Mipcro
Vrste poslovnih zgrada i objekata
Poslovni objekt definira se kao zgrada, građevina ili nadogradnja koja se nalazi na posebnim parcelama namijenjenima ostvarivanju dobiti.
Koja je razlika između skladišta i distribucijskog centra?
Koja je razlika između skladišta i distribucijskog centra?
Dobar dio profesionalaca iz područja logistike koriste pojmove skladište i distribucijski centar kao da su istoznačnice. Neki će ići toliko daleko pa će reći kako “zapravo uopće nema razlike između skladišta i distribucijskog centra”. 
Fasada Izolacijski materijal
Koji materijal odabrati za izolaciju kuće?
Ako trenutno razmišljate o postavljanju nove ili obnovi postojeće fasade, sigurno ste razmišljali i o izolacijskim materijalima koji bi udovoljili vašim zahtjevima. 
Opasan otpad u graditeljstvu na koji trebate obratiti pažnju
Na koji opasan otpad u graditeljstvu trebate obratiti pažnju?
Prisutnost opasnog otpada nešto je što može “pokvariti” i velike građevinske projekte, a tako i gradnju vaše obiteljske kuće. Građevinski otpad predstavlja vremenski i novčani trošak. 
Kako izbjeći pogreške kod projektiranja kuće ili stana?
Kako izbjeći pogreške kod projektiranja kuće ili stana?
Kuća ili stan čine dom, a dom je mjesto gdje provodite najviše vremena. Tu provodite vrijeme s obitelji, tu se opušatate, okupljate za obiteljskim stolom, dočekujete goste, a u novije vrijeme dom je sve više i ured. 
Ravni krov na kući.
5 prednosti suvremenih ravnih krovova
Ravni krovovi nisu rezervirani samo za poslovne objekte. Često se koriste na supermarketima, tvornicama, poslovnim zgradama, ali i na stambenim zgradama. 
Zašto nastaju pukotine u zidovima i kako ih sanirati?
Zašto nastaju pukotine u zidovima i kako ih sanirati?
Bez obzira na razlog zbog kojeg je došlo do pukotine u zidovima, one nikako nisu oku ugodne. 
Moguće je graditi bez građevinske dozvole
Slučajevi u kojima građevinska dozvola nije potrebna
Nova nadstrešnica ili zidani roštilj još se stignu izgraditi prije ljeta, no mnogima se diže kosa na glavi kada se sjete dvije najstrože riječi u graditeljstvu: građevinska dozvola.
Popis dokumentacije potrebne za početak gradnje obiteljske kuće u Hrvatskoj
Koju sve dokumentaciju trebate prije gradnje obiteljske kuće?
Kuća se gradi od temelja, ali prije ikakvih radova potrebno je ishoditi svu potrebnu dokumentaciju. Da, znamo, rijetko tko voli papirologiju - ali ona je neophodna. Kuća pruža dozu komfora i privatnosti, ali isto tako zahtjeva vašu punu pozornost i dosta strpljenja kroz sve faze. 
Temelji su najbitniji dio građevine
Temelji - najbitniji dio građevine
Obilne kiše barem nekoliko puta godišnje otkriju nova klizišta i stvaraju brojne probleme stanarima i građevinarima.  Kada se formira klizište, kuća ili zgrada nažalost postane “pokretnina” što je može učiniti trajno nenaseljivom.
Zaštita građevina od požara
Požari nikada nisu mačji kašalj, naročito kada se nekontrolirano šire. Mogu buknuti od najmanje iskre i često stvaraju ogromnu financijsku i društvenu štetu. Opasnost od požara može se dogoditi izvan i unutar zgrade, a i jedan i drugi mogu joj uvelike naštetiti. Potaknuti tragičnom situacijom u Australiji, prisjetit ćemo se kako se građevine štite od požara.  

1 2