Početna

Blog

Kako odlučiti: renovacija ili novogradnja
Što je isplativije: rekonstrukcija starog objekta ili izgradnja novog?
Imate tri glavne opcije kada se radi o projektu vile, zgrade ili skladišta: izgraditi novi objekt, obnoviti trenutni ili kupiti i obnoviti treći objekt.
Upravljanje skladištem
6 načina kako povećati efikasnost i produktivnost skladišta
Ako ste vlasnik ili upravitelj skladišta ili ste samo imali doticaja s funkcioniranjem skladišta - jedno vam je sigurno jasno. Produktivnost je u skladištu jako bitan pojam. 
Poslovno proizvodni objekt Mipcro
Vrste poslovnih zgrada i objekata
Poslovni objekt definira se kao zgrada, građevina ili nadogradnja koja se nalazi na posebnim parcelama namijenjenima ostvarivanju dobiti.
Koja je razlika između skladišta i distribucijskog centra?
Koja je razlika između skladišta i distribucijskog centra?
Dobar dio profesionalaca iz područja logistike koriste pojmove skladište i distribucijski centar kao da su istoznačnice. Neki će ići toliko daleko pa će reći kako “zapravo uopće nema razlike između skladišta i distribucijskog centra”. 
Fasada Izolacijski materijal
Koji materijal odabrati za izolaciju kuće?
Ako trenutno razmišljate o postavljanju nove ili obnovi postojeće fasade, sigurno ste razmišljali i o izolacijskim materijalima koji bi udovoljili vašim zahtjevima. 
Opasan otpad u graditeljstvu na koji trebate obratiti pažnju
Na koji opasan otpad u graditeljstvu trebate obratiti pažnju?
Prisutnost opasnog otpada nešto je što može “pokvariti” i velike građevinske projekte, a tako i gradnju vaše obiteljske kuće. Građevinski otpad predstavlja vremenski i novčani trošak. 
Kako izbjeći pogreške kod projektiranja kuće ili stana?
Kako izbjeći pogreške kod projektiranja kuće ili stana?
Kuća ili stan čine dom, a dom je mjesto gdje provodite najviše vremena. Tu provodite vrijeme s obitelji, tu se opušatate, okupljate za obiteljskim stolom, dočekujete goste, a u novije vrijeme dom je sve više i ured. 
Ravni krov na kući.
5 prednosti suvremenih ravnih krovova
Ravni krovovi nisu rezervirani samo za poslovne objekte. Često se koriste na supermarketima, tvornicama, poslovnim zgradama, ali i na stambenim zgradama. 
Zašto nastaju pukotine u zidovima i kako ih sanirati?
Zašto nastaju pukotine u zidovima i kako ih sanirati?
Bez obzira na razlog zbog kojeg je došlo do pukotine u zidovima, one nikako nisu oku ugodne. 
Moguće je graditi bez građevinske dozvole
Slučajevi u kojima građevinska dozvola nije potrebna
Nova nadstrešnica ili zidani roštilj još se stignu izgraditi prije ljeta, no mnogima se diže kosa na glavi kada se sjete dvije najstrože riječi u graditeljstvu: građevinska dozvola.
Popis dokumentacije potrebne za početak gradnje obiteljske kuće u Hrvatskoj
Koju sve dokumentaciju trebate prije gradnje obiteljske kuće?
Kuća se gradi od temelja, ali prije ikakvih radova potrebno je ishoditi svu potrebnu dokumentaciju. Da, znamo, rijetko tko voli papirologiju - ali ona je neophodna. Kuća pruža dozu komfora i privatnosti, ali isto tako zahtjeva vašu punu pozornost i dosta strpljenja kroz sve faze. 
Temelji su najbitniji dio građevine
Temelji - najbitniji dio građevine
Obilne kiše barem nekoliko puta godišnje otkriju nova klizišta i stvaraju brojne probleme stanarima i građevinarima.  Kada se formira klizište, kuća ili zgrada nažalost postane “pokretnina” što je može učiniti trajno nenaseljivom.

1 2