Početna/ Novosti/ Mipcro dobio projekt rekonstrukcije i dogradnje Osnovne škole Martijanec
08.
prosinac 2020.

Mipcro dobio projekt rekonstrukcije i dogradnje Osnovne škole Martijanec

Mipcro dobio projekt rekonstrukcije i dogradnje Osnovne škole Martijanec

Osnovnu školu u Martijancu očekuje rekonstrukcija i dogradnja kao preduvjet organizacije nastave u jednoj smjeni te uređenje i opremanje vanjskih igrališta. Rezultat je to potpisanog 9,5 milijuna kuna vrijednog Sporazuma o sufinanciranju troškova rekonstrukcije, dogradnje i opremanje zgrade te sanacije i opremanja školskih sportskih igrališta između župana Varaždinske županije Radimira Čačića, načelnika Općine Martijanec Dražena Levaka te ravnateljice Osnovne škole Martijanec Sonje Huzjak.

Investiciju će Varaždinska županija sufinancirati s 75 posto iznosa, odnosno s 7.125.000,00 kuna, a Općina Martijanec s 25 posto, tj. 2.375.000,00 kuna.

Ugovor s Mipcro-om je potpisala ravnateljica škole Sonja Huzjak

Osim troškova rekonstrukcije i dogradnje te stručnog nadzora i zaštite na radu financira se i opremanje škole te uređenje i opremanje vanjskih igrališta.

"Ovom prilikom želim istaknuti kako Osnovnu školu Martijanec pohađa 187 učenika u 14 razrednih odjela. Škola broji  44 djelatnika. Novoizgrađene prostore škola će koristiti za potrebe nastave u jednoj smjeni, a u poslijepodnevnim i večernjim satima Općina za svoje potrebe. Jako sam sretna i zadovoljna, nakon toliko godina krećemo s realizacijom projekta. Hvala svima, Općini Martijanec, a posebno Varaždinskoj županiji. Ovo je zaista veliki dan za našu školu",  nije krila oduševljenje ravnateljica Osnovne škole Martijanec Sonja Huzjak.

Obzirom da je sredinom 90-ih godina počela gradnja trodijelne sportske dvorane, koja nije dovršena u skladu s početnim projektom, škola u dijelu građevine ima neiskorišteni prostor. Sada će se rekonstrukcijom i dogradnjom postojeće građevine, prenamjenom pojedinih postojećih prostora te povezivanjem prostora škole i školske športske dvorane u jedinstvenu funkcionalnu cjelinu, omogućiti održavanje nastave u jednoj smjeni. U novodograđenom prostoru - na mjestu dijela spojnog hodnika škole i školske sportske dvorane - predviđa se i smještaj učionica s pratećim sadržajima.

Potpisivanju Sporazuma prisustovali su i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek, savjetnica župana za pripremu razvojnih i projektnih strategija Zdravka Grđan te Branimir Nađ, općinski vijećnik Općine Martijanec kao i Zdravko Rogina, predstavnik tvrtke Mipcro.

Izvor: varazdinske-vijesti.hr

Imate pitanje? Kontaktirajte nas.