Početna/ Novosti/ MIPCRO dovršio gradnju BGW proizvodne hale u Ivancu
16.
lipanj 2021.

MIPCRO dovršio gradnju BGW proizvodne hale u Ivancu

MIPCRO dovršio gradnju BGW proizvodne hale u Ivancu

U tijeku 2020. godine MIPCRO d.o.o. je izgradio reprezentativnu poslovno-proizvodnu građevinu za investitora BGW Group d.o.o. iz Varaždina, a vrijednost investicije iznosi 13.360.000 kn.

Radi se greenfield investiciji u Ivancu, pri čemu ulagači koriste benefite Grada Ivanca predviđene za nova ulaganja i otvaranje novih radnih mjesta u Industrijskoj zoni. Greenfield ulaganja označavaju izravno ulaganje, u pravilu stranog kapitala. 

Novi proizvodni kompleks izgrađen je u Industrijskoj zoni Ivanec, na nekretnini od 10.000 m2 koju je ulagač otkupio od Grada Ivanca i Ivkoma d.d. Od 1. travnja 2021., u sklopu izgrađenog kompleksa službeno su počele poslovati obje tvrtke koje posluju u sklopu grupacije  - BGW Electronics (proizvodnja elektrotehničkih uređaja, elemenata proizvodnih procesa i elektrotehničkih instalacija) i BGW Montaža (industrijske montaže), a koje zapošljavaju 150 radnika.

Prodajni prostor unutar građevine se koristi za prodaju vlastitih proizvoda (elektromaterijali, električne instalacije, rasvjetna tijela i sl.,)

Jednako reprezentativno kao što izgleda izvana, na isti način uređena je i unutrašnjost objekta, čiji moderni prostori zaposlenima pružaju vrhunske uvjete rada. Objekt je k tome i sofisticirano elektronički opremljen, kako i priliči tvrtki koja je među vodećima u „branši“ elektronike.

BGW Group d.o.o. je iznimno propulzivna tvrtka, šire se i neprestano povećavaju broj zaposlenih, posluju po zemljama cijele EU, a angažirani su i na najvećim gradilištima u Hrvatskoj.

Zanimljivosti i karakteristike projekta

Proizvodni dio građevine je jednoetažni i sastoji se od hale s kranskom stazom. Svijetla visina u hali iznosi 5,38 m do donje zone krana, odnosno 6,18  - 6,33 m do glavnih krovnih nosača. U hali se vrši sklapanje elektro ormara, raznih uređaja, strojeva i transportnih traka te ostale elektroopreme od gotovih osnovnih elemenata.

U sklopu investicije izgrađena je proizvodna hala od gotovo 900 m2 te još 1.500 m2 pratećeg poslovnog prostora.

Osnovne karakteristike dovršene poslovno-proizvodne građevine su: 

  • Armirano-betonska montažna konstrukcija
  • Zidovi od opeke sa AB serklažima
  • ETICS fasadni sustav
  • Ventilirana fasada
  • ALU stolarija
  • Krovna hidroizolacijska folija

Više informacija o cijelom projektu te još fotografije možete pronaći na našoj referentnoj listi

Izvor: evarazdin.hr

Pogledaj BGW projekt