Početna/ Novosti/ MIPCRO edukacije: Mapei sustavi za sanaciju od potresa
14.
veljača 2022.

MIPCRO edukacije: Mapei sustavi za sanaciju od potresa

Mapei sustavi za sanaciju od potresa - Edukacija MIPCRO

Na nedavno održanoj edukaciji naši zaposlenici imali su priliku dodatno se educirati o posebnim Mapei sustavima. Ovoga puta radilo se o najadekvatnijim rješenjima za oštećenja nastala uslijed potresa, sustavima za sanaciju od potresa kompatibilnim s održivim sustavima toplinske zaštite ovojnice i inovativnim ekološkim sustavima za sanaciju i pojačanje pregradnih zidova u javnim objektima (vrtići, škole, bolnice).

Više o Mapei Grupi

Mapei je obiteljska tvrtka osnovana u Italiji, koja je pod vodstvom obitelji Squinzi postala svjetski lider u građevinskoj industriji. Osnovan je u Milanu 1937. godine, a danas je svjetski lider u proizvodnji ljepila i kemijskih proizvoda za građevinsku industriju.

Kako bi stekli dojam o kakvoj kompaniji se radi, pogledajte ove brojke: 

  • 2,8 milijardi eura konsolidiranog prometa u 2020.
  • 32 glavna istraživačka centra u 20 zemalja
  • 11.000 zaposlenih
  • 84 proizvodna pogona na 5 kontinenata u 35 različitih zemalja
  • 1.000 novih formulacija svake godine razvije se unutar Mapei Grupe

FRCM i FRP sustavi za sanaciju od potresa 

FRCM (Fibre Reinforced Cementitious Matrix) označava sustav od posebnih mortova ojačanih vlaknima koji se primjenjuju u kombinaciji s različitim mrežama za ojačanje izrađenih od različitih materijala (staklo, bazalt ili ugljik) ili vlakana.

FRP je skraćenica za Fiber Reinforced Polymer odnosno polimer ojačan vlaknima. FRP materijali spadaju u široku skupinu "konstrukcijskih kompozita", odnosno materijala koji su sastavljeni od:

  • ojačanja (armature), prisutnog u prekinutom obliku, koji ima svojstvo visoke mehaničke otpornosti
  • matrice, neprekinutog elementa, koja je s obzirom na mehanička svojstva obično slabija

Zahvaljujući iskustvima sanacije građevina nakon potresa diljem svijeta, Mapei sustavi nude sigurno i dokazano kvalitetno rješenje kada je u pitanju sanacija od potresa.