Početna/ Novosti/ MIPCRO gradi proizvodno-skladišnu halu vrijednu 4,5 mil. kuna
09.
rujan 2020.

MIPCRO gradi proizvodno-skladišnu halu vrijednu 4,5 mil. kuna

MIPCRO gradi proizvodno-skladišnu halu

U našem poslovnom dvorištu iza nedavno otvorenog Trgovačkog centra MIPCRO, pokrenuli smo novi poslovni pothvat. Gradimo proizvodno-skladišni objekt, a radovi su vrijedni 4,5 milijuna kuna. S radovima smo započeli krajem srpnja, a planirani završetak je kraj listopada. Zahvaljujući vlastitoj iskusnoj građevinskoj operativi gradnja napreduje iznimno brzo. 

Istovremeno se, uz postavljanje krovne konstrukcije, u unutrašnjosti betoniraju podne spojne grede. Također, izvršene su i priprema za postavljanje termoizolacije, hidroizolacije te pripreme za montažu vanjske čelične nadstrešnice. Nadstrešnica će se nalaziti na istočnom pročelju hale, a služit će za zaštitu parkiranih vozila. 

Trenutačno su u tijeku radovi postavljanja visokoprofiliranog krovnog lima na armiranu betonsku konstrukciju.

Jedan dio hale će se koristiti za proizvodnju (savijanje i obradu armature), a drugi za skladištenje građevinske opreme i materijala. Objekt se gradi tako da se u budućnosti može koristiti i za druge svrhe. 

Izvođenje radova pod stručnim je okom voditelja projekta Zdravka Rogine, voditelja gradilišta Hrvoja Banića i voditelja tehničke komercijale Filipa Kišičeka. 

Osim gradnje samog objekta, radi se i kompletna nova infrastruktura, sa svim instalacijama, a bit će uređene i sve proizvodno-manipulativne površine. Plan je također, postaviti solarnu elektranu snage 180 kW na krov objekta. 

Uređuje se kompletan poslovni krug

Ove godine uređuje se svaki dio poslovnog kruga. Kada će gradnja nove hale biti gotova, slijedi uređivanja parkinga i radovi na hortikulturnom uređenju. 

Poslovni krug prostire se na ukupno 16.500 km2.

Gradnja ove hale, nastavak je ovogodišnjeg investicijskog ciklusa vrijednog 16 milijuna kuna. Novi proizvodno-skladišni objekt bit će nam “vjetar u leđa” jer ćemo na pomoći dugoročno stvoriti uvjete za smanjenje troškova i optimizaciju poslovanja. 

Ranije ove godine je nekadašnja VIS-ova proizvodna hala, s milijun eura ulaganja, pretvorena u moderni Trgovački centar MIPCRO, a istovremeno se radi na projektu izgradnje stambene zgrade sa 8 stanova u Ivanečkom Naselju. 
 

Izvor: Ivanečke Novine

Imate pitanje? Kontaktirajte nas.