Početna/ Novosti/ MIPCRO izvođač na izgradnji pročistača otpadnih voda u Varaždinskim Toplicama
03.
ožujak 2021.

MIPCRO izvođač na izgradnji pročistača otpadnih voda u Varaždinskim Toplicama

Ovih dana svjedočili smo početku radova na projektu izgradnje uređaja za pročišćivanje otpadnih voda II. stupnja pročišćivanja, kapaciteta 6500 ES, u Varaždinskim Toplicama, vrijednog gotovo 22 milijuna kuna, a u sklopu projekta „Sustav odvodnje i pročišćivanje otpadnih voda Aglomeracija Varaždinske Toplice kojeg provodi Varkom d.d.

Glavni izvođač je ESOTECH d.d. Velenje, a MIPCRO d.o.o. je izvođač za građevinsko-obrtničke radove, infrastrukturu i uređenje okoliša na projektu. Vrijednost ugovora MIPCRO je 8 milijuna kuna, a rok završetka je do kraja ove godine.

Radi se o velikom projektu o kojem se pričalo godinama.

Izgradnjom ovog uređaja omogućit će se pročišćavanje prikupljenih otpadnih voda sustava odvodnje i septičkih otpadnih voda s Aglomeracije Varaždinske Toplice. Višak mulja kojeg će uređaj generirat zgušnjavati će se bez upotrebe ikakvih kemikalija i odvoziti na daljnju obradu u Varaždin. Time će se dodatno doprinijeti optimalnoj iskorištenosti kompletne infrastrukture na širem prostoru u operativnoj fazi.

"Velika je to investicija omogućena sredstvima Europske unije i uz svesrdnu pomoć Vlade i resornih ministarstava. To je samo jedna u nizu investicija u gradu, od ulaganja u obnovu i dogradnju Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju do projekta koji unapređuju zaštitu okoliša, poput izgradnje reciklažnog dvorišta. Aglomeracija ne obuhvaća cijelo područje grada koji je rasprostranjen na 80 kvadratnih kilometara već obuhvaća Varaždinske Toplice, Tuhovec, Lukačevec Toplički, Svibovec i Jalševec Svibovečki. Gradska naselja koja nisu obuhvaćena ovom aglomeracijom idu u drugu fazu u kojoj će se graditi manji sustav", objasnila je gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

Izvor: varazdinske-vijesti.hr

Imate pitanje? Kontaktirajte nas.