Početna/ Novosti/ Mipcro sudjeluje u gradnji osnovne škole u Petrinji
13.
rujan 2022.

Mipcro sudjeluje u gradnji osnovne škole u Petrinji

Projekt 1. osnovne škole Petrinja na kojoj Mipcro izvodi armirano-betonske radove

Mipcro sudjeluje u izgradnji I. OŠ Petrinja. Škola se gradi na području bivše tvornice Gavrilović, u blizini stare, potresom razrušene osnovne škole.

Projekt financira mađarska vlada, a glavni izvođač je tvrtka Mega-Logistic iz Mađarske.

Mipcro je ugovorio radove na izvedbi armirano-betonske konstrukcije škole i dvorane. Ugovoreni radovi započeli su u lipnju, a rok za dovršetak I. faze je do kraja ove godine. 

Ukupna vrijednost projekta iznosi nešto više od 20 milijuna eura. 

Na 7.500 kvadrata korisne površine gradit će se moderna škola na tri etaže s 20 učionica i sportskom dvoranom koju će moći koristiti cijela zajednica. Kako je istakao izvođač radova, ako ne bude problema s dozvolama škola će biti gotova do rujna 2023. godine. 

Ovako je o projektu govorila gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes: "Budući da govorimo o jako velikoj građevini, dakle tu će učinioce biti van naših standarda, velike prostrane učionice, prostorije, sportska dvorana i sportski teren, dakle sportsko igralište, ali isto tako i jedna vrsta dječjeg igrališta, parkirališta za osoblje, za obitelj učenika. Sve su suvremeni standardi, govorim o prizemlju plus dva kata u ovom dijelu gdje su učionice".

Fotografije s gradilišta

 

Ostale Mipcro djelatnosti 

izvor: večernji.hr i portal53.hr