Početna/ Novosti/ Mipcro ponovno gradi za Žitni Terminal d.o.o. iz Splita
12.
prosinac 2023.

Mipcro ponovno gradi za Žitni Terminal d.o.o. iz Splita

Mipcro gradi nadstrešnicu za Žitni Terminal u Ludbregu

Žitni Terminal d.o.o., vodeća je domaća tvrtka u području usluga skladištenja, manipulacije, transporta i trgovine u poljoprivredi.

Mipcro za njih radi na izgradnji njihovog najnovijeg skladišnog prostora u Ludbregu, čime se nastavlja proširenje infrastrukture i potvrđuje zadovoljstvo, jer je Mipcro već gradio za Žitni Terminal.

Nova nadstrešnica, čija je vrijednost 600 tisuća eura, obuhvaća impresivnu površinu od 1500 m2 za skladištenje žitarica. Ovaj projekt označava nastavak uspješne suradnje između Žitnog Terminala i Mipcroa te potvrđuje visoku razinu zadovoljstva klijenata nakon izgradnje prve nadstrešnice početkom 2022. godine, također smještene u Ludbregu.

Detaljnije o građevini

Jedna od posebnosti ovog gradilišta su konusni betonski zidovi visine do 6 metara te rešetkasta krovna konstrukcija s impresivnim rasponom od 30 metara. Ovaj inovativni dizajn pruža optimalne uvjete skladištenja, istovremeno osiguravajući visoku funkcionalnost i trajnost prostora.

Konusni betonski zidovi su zidovi koji se sužavaju prema vrhu, poput stošca. Oni su obično širi na bazi i postupno se sužavaju prema vrhu, stvarajući konusni oblik. Ovakav dizajn može pružiti dodatnu stabilnost zidu, osobito ako su izloženi opterećenjima ili promjenjivim uvjetima.

Postojeće stanje na gradilištu

Izbor krovne konstrukcije za skladište žitarica ovisi o različitim čimbenicima poput veličine skladišta, nosivosti, troškovima i zahtjevima samog skladištenja. Rešetkasta krovna konstrukcija je tip krovne konstrukcije koja se sastoji od rešetkastih elemenata ili rebara koji podržavaju krovnu površinu. Ova konstrukcija karakterizira otvorenost, sastavljena je od greda koje se spajaju u rešetkastu mrežu kako bi podržavale krovne obloge.

Detaljnije o naručitelju

Povijest sada vodeće domaće tvrtke u svom području seže do 2006. godine, kada je osnovan Žitni Terminal sa sjedištem u Vranjicu kraj Splita.

Unatoč izazovima na globalnom i nacionalnom polju, tvrtka bilježi kontinuirani rast poslovanja, a trenutno broji 50-ak zaposlenih.

Njihovo poslovanje uključuje partnere iz cijelog svijeta za koje obavljaju usluge veleprodaje poljoprivrednih proizvoda, manipulacije poljoprivrednim asortimanom, kao i trgovanje umjetnim gnojivima. Osim ovih, Žitni Terminal nudi i špediterske usluge.

Pogledaj sve Mipcro projekte