Početna/ Novosti/ Otvoren je Trgovački centar MIPCRO u Ivancu
10.
srpanj 2020.

Otvoren je Trgovački centar MIPCRO u Ivancu

Otvoren je Trgovački centar MIPCRO u Ivancu

Građani Ivanca i okolnih gradova i općina 25.6.2020. su se u velikom broju odazvali otvorenju prvog shopping centra u Ivancu koji se nalazi uz obilaznicu, kod Lidla, a poslovat će pod nazivom Trgovački centar MIPCRO.

Kao što i priliči svečanim situacijama poput ove, otvaranje novog centra, u čiju je rekonstrukciju, adaptaciju, dogradnju i uređenje uloženo oko milijun eura, proslavljeno je prigodnom ponudom za sve posjetitelje, kupce te goste i uzvanike.

S vidljivim ponosom njih su jučer dočekali predstavnici poslovodstva Graditeljskog poduzeća MIPCRO – koji je investitor ovoga projekta - te ih poveli u obilazak Trgovačkog centra koji se prostire na ukupno 3.100 m2.

Trgovački centar uređen je u nekadašnjoj VIS-ovoj proizvodnoj hali (građenoj 1960. godine), koja je godinama stajala zapuštena i samo dijelom bila iskorištena, a koju je MIPCRO temeljito rekonstruirao i preuredio je u trgovački centar za poznate poslovne partnere.

Prvi su kupcima svoja vrata otvorile trgovine:

  • Pepco (600 m2)
  • BIPA (400 m2)
  • Cafe bar Bueno (100 m2)

Uskoro stiže i trgovina Tedi.

"Prodajni prostori prostiru se na 1.900 m2, dok ostatak prostora od oko 1.200 m2 koristimo za vlastite potrebe. Također, ispred trgovačkog centra sagradili smo parkiralište s 85 parkirnih mjesta, pri čemu je za potrebe uređenja parkirališta od Grada Ivanca otkupljeno dodatnih 1.700 m2 zemljišta. Prema trgovačkom centru je uređen prometni ulaz s obilaznice, a naš je centar pješačkom stazom povezan s Lidlom. Parkiralište je i hortikulturno uređeno"  – istaknuli su prokurist Slavko Kišiček i voditelj tehničke komercijale Filip Kišiček.

Posebne zasluge za odličnu organizaciju i pravodobnu izvedbu ovog velikog projekta idu njegovu voditelju Zdravku Rogini te voditelju gradilišta Hrvoju Baniću.

Planira se gradnja punionice električnih vozila i druge investicije

Ono što još predstoji jest gradnja punionice električnih vozila snage 100 kW DC + 22 kW AC, za koju domaćini ponosno ističu da će biti treća najjača u cijeloj Hrvatskoj, a taj projekt realiziraju u suradnji s ITAS – Prvomajskom i slovenskim poduzećem IMPLERA.

No, to nije sve. MIPCRO na već uređenom gradilištu pokraj svoje upravne zgrade već obavlja pripreme za novu investiciju – gradnju nove hale za vlastite potrebe. Kako doznajemo, površina će joj biti 1.200 m2, a koštat će oko 4 milijuna kuna.

U pratnji domaćina, Trgovački centar MIPCRO obišao je i gradonačelnik Milorad Batinić te tom prilikom istaknuo veliko zadovoljstvo realizacijom ove investicije koja predstavlja klasično brownfield ulaganje (reaktiviranje starih, zapuštenih hala u proizvodne, uslužne i druge svrhe).

"Ono što me naročito veseli jest podatak da će u novom centru biti zaposleno 35 radnika" – istaknuo je Batinić te domaćinima čestitao na realizaciji ovog doista respektabilnog projekta.

Navedenim brownfiled i greenfield investicijama, vrijednim ukupno blizu 2 milijuna eura (čemu treba pribrojiti i gradnju novih stambenih zgrada u stambenoj zoni nasuprot Superkonzuma), Graditeljsko poduzeće MIPCRO preraslo je među najveće investitore na području grada Ivanca.

Izvor: Ivanec.hr

Imate pitanje? Kontaktirajte nas!