Početna/ Novosti/ Nekad skladišni prostor, uskoro moderan prodajni centar
12.
svibanj 2020.

Moderni prodajni centar u središtu Ivanca

Preuređuje se stara VIS-ova zgrada

Stara VIS-ova proizvodna hala, izgrađena 1960. godine, površine 3.000 metara kvadratnih, koju smo od 2005. godine koristili kao skladišni prostor i za izradu armatura, sada se adaptira, preuređuje i nadograđuje kako bi postala trgovački centar.

Preuređuje se stari skladišni prostor u centru Ivanca

U novoizgrađenim poslovnim objektima, do 15. lipnja svoje mjesto zauzeti će trgovine BIPA i Pepco, jedan cafe bar, a do kraja ove godine smjestit će se i TEDi. Ostatak prostora, površine 1.150 metara kvadratnih ostavit ćemo za korištenje vlastitih potreba odnosno za skladište robe. 

Gradnja parkirališta 

Planirana je izgradnja 87 parkirališnih mjesta za čije uređenje je bilo potrebno otkupiti dio zemljišta površine 1.700 metara kvadratnih od Grada Ivanca. 

Parkiralište će imati 87 parkirnih mjesta

Parkiralište će se nalaziti na velikoj površini koje obuhvaća mjesto od prodajnog centra sve do drvoreda pokraj obilaznice. Prometni ulaz će biti s obilaznice prema trgovačkom centru, a cijeli taj krug će biti povezan pješačkom stazom s Lidlom. Procjena izvođenja svih radova je oko 7 milijuna kuna.    

Dugogodišnjim iskustvom i kvalitetnom opremom pridonijet ćemo završetku izgradnje ovakvog modernog prodajnog centra na području Ivanca.

Nova investicija vrijedna 4 milijuna kuna

Preuređenje bivše hale Svilane samo je jedan u nizu radova i izazova s kojima se trenutno susrećemo na sveobuhvatnoj površini od 17.000 metara kvadratnih.  

Novi poslovni ulaz iz Ulice Adalberta Georgijevića potpuno je promijenjen u odnosu na raniji izgled. 

Podložno inovativnim promjenama, sagrađena je nova trafostanica s vodovodnim i električnim instalacijama. Uklonjena je sva stara oprema i infrastruktura. Uređuje se i moderno parkiralište pri samom ulazu u poslovni krug. 

Krećemo i u izgradnju vlastitog poslovnog objekta

Već pri završetku svih navedenih radova, krećemo u izgradnju poslovnog objekta za vlastite potrebe koji će se nalaziti u blizini upravne zgrade, površine 1.200 metara kvadratnih. Vrijednost investicije procijenjena je na 4 milijuna kuna. 

Što su greenfield i brownfield investicije?

Greenfield investicija je ulaganje u nove kapacitete, označava otvaranje velikog broja novih radnih mjesta te izgrađuje poslovne kapacitete iz temelja dolaskom investitora u stranu zemlju. Ovakve investicije se ne oslanjaju ni na jedan prije provedeni projekt.  

Brownfield investicija označava kupnju ili ulaganje u postojeće kapacitete i to one koji su napušteni ili neiskorišteni kako bi se pokrenula nova aktivnost.  

Uz brownfield i greenfield investicije, u vrijednosti 2 milijuna eura, u tijeku je također gradnja dviju novih stambenih zgrada u zoni nasuprot Super Konzuma pa graditeljsko poduzeće MIPCRO zasluženo zauzima mjesto jednog od najvećih investitora na području grada Ivanca.

Vođeni dugogodišnjim iskustvom i poštivanjem standarda, investicijske radove privesti ćemo kraju u dogovorenom roku gradnje. 

Izvor: Ivanec.hr

Imate pitanje? Kontaktirajte nas!