Početna/ Referentna lista/ Dom za starije i nemoćne, Poreč
Javni objekti

Dom za starije i nemoćne, Poreč

2007. godina
Novogradnja
Osnovne karakteristike objekta:
  • Armirano-betonska monolitna konstrukcija
  • Zidovi od opeke sa AB serklažima
  • ETICS fasadni sustav
  • ALU stolarija
  • Krovna hidroizolacijska folija
  • Krov pokriven crijepom
Investitor:

Dom Poreč d.o.o.

Vrijednost investicije:

20.086.000 kn

Površina:

5.000 m²

Zanimljivosti:

Dom za starije i nemoćne osobe Poreč je javna ustanova koja je centar sustavne skrbi Grada Poreča kao lokalne zajednice za građane starije životne dobi, s ciljem podizanja njihove kvalitete života, pružanjem zdravstvene, socijalne i psihološke pomoći i podrške starijim sugrađanima.

Osnivač Javne ustanove socijalne skrbi je trgovačko društvo Dom Poreč d.o.o., čiji su osnivači Grad Poreč s 81% poslovnog udjela te Istarski domovi zdravlja s 19% poslovnog udjela. Financiranje izgradnje i stavljanje u funkciju Doma u cijelosti je pokriveno iz proračunskih sredstava Grada Poreča, a vrijednost ulaganja u izgrađeni objekt je oko 26.500.000 kuna.

Dom za starije i nemoćne osobe Poreč nalazi se u Poreču, ulica M. Gioseffi 2, u neposrednoj blizini Doma zdravlja. Korisna površina objekta Doma je 4.600 m2. Površina parcele koja je hortikulturno uređena iznosi oko 5.700 m2.

Dom može primiti 83 korisnika, 42 u stacionarnom i 41 u stambenom dijelu.
Sve su sobe opremljene najsuvremenijim krevetima na električni pogon s daljinskim upravljanjem. Cijeli je objekt pokriven klimatiziranim sustavom. Kako bi se olakšao život starijim osobama, pozornost je posvećena svakom detalju. Sve sobe i sve kupaonice pokrivene su alarmnim sustavom koji je korisniku na dohvat ruke, a koji alarmira osoblje. Instalirano je suvremeno dizalo koje pri kretanju i zaustavljanju ne izaziva trzaje. Također su sve sobe opremljene telefonskim aparatima kao i priključcima za TV aparat.

U okviru ustanove nalazi se i kapela kako bi korisnici i njihovi posjetitelji mogli adekvatno zadovoljavati svoje duhovne potrebe.

Pročitaj više