Početna/ Referentna lista/ Poslovno-proizvodni objekat ”MOBILISIS”, Varaždin
Poslovni objekti

Poslovno-proizvodni objekat ”MOBILISIS”

2018. godina
Novogradnja
Osnovne karakteristike objekta:
  • Armirano-betonska montažna konstrukcija
  • Armirano-betonska monolitna konstrukcija
  • ETICS fasadni sustav
  • Ventilirana fasada
  • ALU stolarija
  • Krovna hidroizolacijska folija
Investitor:

Mobilisis d.o.o.

Vrijednost investicije:

22.400.000,00 kn

Površina:

3.500 m²

Zanimljivosti:

Mobilisis d.o.o je trgovačko društvo osnovano 2005. godine koje proizvodi inovativnu informatičku infrastrukturu za upravljanje industrijskim procesima te mobilno prikupljanje i prijenos podataka.

 

Investitor Mobilisis d.o.o.,  u svrhu osiguranja dodatnih proizvodnih i poslovnih kapaciteta, izgradio je novu proizvodno-poslovnu zgradu s razvojnim i inovacijskim centrom, proizvodnim i uredskim  prostorom.

 

Građevina je podijeljena u 2 funkcionalno-oblikovna dijela, međusobno spojena zatvorenim staklenim mostom: veći dio građevine (u daljnjem tekstu DIO 1) su uredski i proizvodni prostori, a manji dio građevine (u daljnjem tekstu DIO 2) su prostorije za sastanke i boravak zaposlenika.

 

Dio 1 je veći, radni dio zgrade u kojem su u prizemlju smješteni glavni ulaz za zaposlenike, radne prostorije za sklapanje elektroničkih uređaja, sa spremištima i pomoćnim prostorijama za zaposlenike. Zatvorenim stubištem i dizalom prizemlje je povezano sa svim etažama i krovom.

Na prvoj etaži je open space radni prostor, djelomično pregrađen staklenim pregradama, s centralnom jezgrom u kojoj su smještene komunikacije i pomoćne prostorije za zaposlenike, serversoba i manji prostori za odmor i radne sastanke.

Na drugoj etaži je također open space radni prostor s centralnom jezgrom, a dio etaže je prostor hardware-a, od ostatka etaže odijeljen hodnikom za detekciju statičkog elektriciteta.

Vertikalna komunikacija omogućuje (ograničen) pristup na krov zgrade 1, zbog jednostavnijeg pristupa instalacijama na krovu. Obje etaže su preko staklenog mosta povezane s vanjim volumenom, dijelom 2.

 

Dio 2 je manji, reprezentativan dio zgrade u kojem su smješteni prostori za sastanke i zajednički boravak zaposlenika. U prizemlju je glavni ulaz s prijemnim pultom, prostorom za čekanje i stubištem. U prizemlju su također smještene i arhiva i spremište s s pomoćnim ulazom za dostavu. Otvorenim i ostakljenim stubištem i evakuacijskim dizalom prizemlje je povezano s ostalim etažama. Na prvoj etaži su smješteni galerijski prostor odakle se vidi ulaz i prostor za čekanje. S galerije se ulazi u veliku i malu prostoriju za sastanke koje se mogu spojiti u veliku konferencijsku dvoranu. Osim prostorija za sastanke, na prvoj etaži se nalaze i sanitarije i čajna kuhinja.

Na drugoj  etaži je smještena kantina za zaposlenike s priručnom kuhinjom, pripadajućom natkrivenom terasom, prostorom za odmor i prostorijom za fitness. Ovdje se također nalaze sanitarije s tuševima.

Na trećoj etaži- potkrovlju smještena su 3 ureda sa izlazom na terasu  i manji prostor za prijem, sanitarije i priručna čajna kuhinja.

 

Stakleni most povezuje oba dijela zgrade u 1. i 2. etaži.

Pročitaj više