Početna/ Referentna lista/ Uređenje ribarske kućice, Trakošćan
Ostali objekti

Uređenje ribarske kućice, Trakošćan

2013. godina
Rekonstrukcija
Osnovne karakteristike objekta:
  • Zaštićeno kulturno dobro
  • Drvena fasadna stolarija
  • Krov pokriven crijepom
Investitor:

Muzejska ustanova ''Dvor Trakošćan''

Vrijednost investicije:

749.600,00 kn

Površina:

123 m²

Zanimljivosti:

U namjeri i ostvarenju potpunije turističke i edukativne ponude Dvora Trakošćan i parka prirode Trakošćan, u sklopu cjelokupnog projekta uređenja Info-punkta i poučne staze Trakošćan, uređena je postojeća prizemna ribarska kućica, brvnara sagrađena na katastarskoj čestici br. 203/1 ko Šaša na jezeru u Trakošćanu.
Postojeća brvnara bila je sagrađena od crnogoričnih talpi na dijelom kamenim i betonskim temeljima, te je bila sagrađena početkom 20. stoljeća.
Dotrajali dijelovi zgrade zamijenjeni su novim. Zidovi, krov i pod zgrade izolirani su od prevelikih gubitaka topline. Pod i zidovi izolirani su od prodora zemne vlage. U zgradi su izvedenen instalacije električne rasvjete, vodovoda i kanalizacije. Uređen je sanitarni prostori za zaposlene. U prizemlju zgrade uređena je prostorija za informiranje i prijem gostiju, a u potkrovlju soba za edukaciju i prezentacije.
Pristupni put od dvorca do zgrade posut je šljunkom i do zgrade su dovedene instalacije električne struje i voda iz javnog vodovoda.
Zgrada je sagrađena na velikoj katastarskoj čestici i njezin položaj te tlocrtne i prostorne dimenzije nisu mijenjane.

Pročitaj više